Opskrifter
Hansen’s Biavl
Honningbagte Rodfrugter
Ingredienser:
- 1 kg rodfrugter (fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, rødbeder)
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk honning
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
- Præheat ovnen til 200 grader.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger eller tern.
- Læg dem i en bradepande og vend dem med olivenolie, honning, salt og peber.
- Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil de er gyldne og møre.
Honningkage
Ingredienser:
- 200g sukker
- 250g honning
- 250g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 1/2 tsk nelliker
- 2 æg
- 250ml mælk
Fremgangsmåde:
- Præheat ovnen til 180 grader og smør en kageform.
- Varm honning og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af.
- I en anden skål, bland mel, natron og krydderier.
- Pisk æggene i honning-sukkerblandingen og tilsæt derefter mælken.
- Tilsæt de tørre ingredienser til honning-æg-blandingen og rør indtil det er godt blandet.
- Hæld dejen i formen og bag i ca. 45-55 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
Hjemmelavet Honning Is
Ingredienser:
- 250ml mælk
- 250ml fløde
- 4 æggeblommer
- 100g sukker
- 125g honning
Fremgangsmåde:
- Opvarm mælk og fløde i en gryde, indtil det er lige ved at koge.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
- Hæld den varme mælkeflødeblanding over æggeblommerne under konstant omrøring.
- Hæld blandingen tilbage i gryden, tilsæt honningen og varm det op ved lav varme, indtil det tykner og kan hænge på bagsiden af en ske.
- Lad blandingen køle af og kør den derefter i en ismaskine, indtil den er fast.