Opskrifter

Hansen’s Biavl

Honningbagte Rodfrugter

Ingredienser:

  • 1 kg rodfrugter (fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, rødbeder)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk honning
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  • Præheat ovnen til 200 grader.
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger eller tern.
  • Læg dem i en bradepande og vend dem med olivenolie, honning, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil de er gyldne og møre.

Honningkage

Ingredienser:

  • 200g sukker
  • 250g honning
  • 250g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 tsk nelliker
  • 2 æg
  • 250ml mælk

 

Fremgangsmåde:

  • Præheat ovnen til 180 grader og smør en kageform.
  • Varm honning og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af.
  • I en anden skål, bland mel, natron og krydderier.
  • Pisk æggene i honning-sukkerblandingen og tilsæt derefter mælken.
  • Tilsæt de tørre ingredienser til honning-æg-blandingen og rør indtil det er godt blandet.
  • Hæld dejen i formen og bag i ca. 45-55 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

Hjemmelavet Honning Is

Ingredienser:

  • 250ml mælk
  • 250ml fløde
  • 4 æggeblommer
  • 100g sukker
  • 125g honning

 

Fremgangsmåde:

  • Opvarm mælk og fløde i en gryde, indtil det er lige ved at koge.
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
  • Hæld den varme mælkeflødeblanding over æggeblommerne under konstant omrøring.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden, tilsæt honningen og varm det op ved lav varme, indtil det tykner og kan hænge på bagsiden af en ske.
  • Lad blandingen køle af og kør den derefter i en ismaskine, indtil den er fast.

Hansens Biavl

Rugårdsvej 198 B
5464 Brenderup

Tlf.: +45 23 60 96 24
E-mail:hansens-biavl@pc.dk

Steens Grønttorv

Landevejen 66, Sønderho,
6720 Fanø

Tlf. 23 45 40 84

Bestil eller ring på 23 60 96 24