Opskrifter

Hansen’s Biavl

Honningbagte Rodfrugter
Ingredienser:

  • 1 kg rodfrugter (fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, rødbeder)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk honning
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

Præheat ovnen til 200 grader.
Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger eller tern.
Læg dem i en bradepande og vend dem med olivenolie, honning, salt og peber.
Bag dem i ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil de er gyldne og møre.

Honningkage
Ingredienser:

200g sukker
250g honning
250g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1/2 tsk nelliker
2 æg
250ml mælk

Fremgangsmåde:

Præheat ovnen til 180 grader og smør en kageform.
Varm honning og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af.
I en anden skål, bland mel, natron og krydderier.
Pisk æggene i honning-sukkerblandingen og tilsæt derefter mælken.
Tilsæt de tørre ingredienser til honning-æg-blandingen og rør indtil det er godt blandet.
Hæld dejen i formen og bag i ca. 45-55 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

Hjemmelavet Honning Is
Ingredienser:

250ml mælk
250ml fløde
4 æggeblommer
100g sukker
125g honning

Fremgangsmåde:

Opvarm mælk og fløde i en gryde, indtil det er lige ved at koge.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
Hæld den varme mælkeflødeblanding over æggeblommerne under konstant omrøring.
Hæld blandingen tilbage i gryden, tilsæt honningen og varm det op ved lav varme, indtil det tykner og kan hænge på bagsiden af en ske.
Lad blandingen køle af og kør den derefter i en ismaskine, indtil den er fast.